Currency:
 

Scholl

Scholl

Alla som haft ett par Scholl-tofflor vet att de tillverkar otroligt sköna skor. Med ett par skor från Scholl är man garanterad en behaglig upplevelse varje dag i många år! Kvaliteten från varumärket är väldokumenterad och flera yrkesgrupper väljer dessa som arbetsskor. Det var en man vid namn William Mathias Scholl som grundade företaget år 1899 i Chicago. Scholl kan beskrivas som ”science at the service of feet” då det ligger mycket vetenskaplig forskning bakom de numera perfekta skorna från Scholl.

William startade sin sko-bana genom att arbeta i en liten skoaffär. Hans intresse för att skapa mer komfortabla skor uppstod på grund av att många kunder hade problem med värk i fötterna. William bestämde sig för att börja studera medicin så att han bättre kunde förstå fotens uppbyggnad och på så sätt kunna förbättra kvaliteten på skor för gemene man.

På 1920-talet designade William det som kom att bli världens första skokollektion som tog direkt hänsyn till fotens anatomi. Detta var bara början, och ett tiotal år senare lanserade Scholl även stödstrumpor. De sulor Doktor Scholl skapade under 1940-talet var dock den produkt som kom att bli Scholls storsäljare. På 1960-talet var Scholl i ropet. Till och med självaste Twiggy gjorde reklam för deras skor vilket säger en hel del om populariteten inom modevärlden för dessa skor denna tid. De sandaler som tillverkades under 1960- talet var Pescura sandalerna och det var just denna sandal som snabbt blev en internationell succé.

Vetenskap står fortfarande i centrum hos Scholl och deras kollektioner möter ständigt konsumenternas krav. Scholl är kända för att leverera skor av högsta kvalitet och man behöver aldrig oroa sig för dåliga skor om man köper skor från varumärket. Designen är oftast enkel och balanserar elegans med kvalitet. Alla modeller har tagits fram av italienska designers och har förstärkts av den teknik som Scholls egna ingenjörer har utvecklat. Scholl tillverkar både pumps, stövlar, trätofflor och sandaler.