Currency:
 

Adidas

Adidas

Sedan 1949 har Adidas tillverkat kläder och skor för en rad olika sporter. Företaget är en framgångssaga, och för många räcker det att se de tre karaktäristiska strecken för att känna igen varumärket - Adidas.

Under 1920-talet började bröderna Adi och Rudolf Dassler att tillverka skor i sitt hemland Tyskland. Skorna blev mycket populära och fabriken växte snabbt. Ett genombrott kom 1932 när en idrottsman vann en olympisk medalj iförd sina skor från Dasslers fabrik, och vid OS 1936 var det många olympier som använde sig av skomärket.

När kriget var över beslagtog den amerikanska armén skofabriken. Det kom att dröja till 1947 innan den amerikanska armén släppte styret av fabriken. Bröderna Adi och Rudolf stod då inför en nystart, men kände båda att de behövde gå nya vägar. De splittrades och Adi Dassler grundade 1949 Adidas, byggt på bokstäverna i hans eget namn. Brodern Rudolf Dassler fortsatte också i sportbranschen. Han startade ett nytt varumärke vid samma tidpunkt. Ett varumärke som fick namnet Puma.

Idag är det framförallt två stora grenar man satsar på inom Adidas. Det är Original och Performance. Original är en kollektion inspirerad av retro. Äldre modeller tillverkas på nytt eller i nya omskapade modeller. Performance är den del av företaget som skapar sportartiklar åt idrottseliten. Bland frontfigurerna inom marknadsföringen finns ingen mindre än fotbollsstjärnan David Beckham, men också musikstjärnor som Missy Elliott. De har även haft samarbete med världsberömda designers som Stella McCartney och Yohji Yamamoto.

I Adidas utbud finns ett brett sortiment sportkläder för herr, dam och barn. Oavsett om den utvalda idrottsgrenen är löpning, simning, fotboll, tennis eller golf, har Adidas kläderna som behövs. Nästan alla som sportar kan hitta sina produkter hos Adidas och få kvalité till ett överkomligt pris. Adidas tillverkar produkter till alltifrån idrottslektionerna i skolundervisningen till fotboll på elitnivå, och det är svårt att inte låta sig inspireras.

Adidas kläder är rustade för att klara idrott på alla nivåer, men fukttransporterande material och perfekt passform.