Currency:
 

Superfeet

Superfeet

Sedan 1977 har Superfeet hjälpt människor att få bekväma skor för ett mer hälsosamt liv. Genom fotriktiga modeller av skosulor och sandaler kan fötter av alla storlekar få bästa möjliga stöd.

Superfeet grundades 1977 av Dennis Brown och Chris Smith som hade målet att skapa ortopediska sulor till allmänheten. Med lång erfarenhet i branschen såg de båda grundarna det stora behovet av fotriktiga skor och de uppmärksammade de många problem som människor kunde ådra sig genom användning av fel skor vid hårt underlag. Superfeet har en filosofi om att våra fötter en gång skapades för att gå på naturlig terräng, mjuk och oregelbunden, men att världen runt omkring oss har blivit allt hårdare. Nu finns asfaltsvägar och hårda golv. Superfeet tillverkar skosulor som återskapar det underlag människor är skapade för.

En sula från Superfeet är uppbyggd för att ge stöd till foten under hela steget. På så vis ska kroppen utstå mindre onaturlig belastning. I sin tur leder detta till att musklerna i kroppen orkar både mer, och längre. Genom bättre steg minskar risken att man skadar sig och man hjälper kroppen att läka snabbare.

Genom att hälbenet stabiliseras begränsar Superfeet-sulan en rad problem så som pronation, dvs att fotvalvet sjunker samman alltför mycket så att fötterna rullar onaturligt inåt. Alltför mycket pronation kan annars vara orsak till problem med tånaglar, skavsår, liktornar och förhårdnader, smärta under foten, svullna anklar, behinneinflammation, men också rena knä- och ryggsmärtor. Sulorna från Superfeet bygger på en naturlig dämpning. Att kroppen redan är rustad för att gå med fötterna. Det behövs således ingen gelé eller liknande i Superfeets sulor, utan enbart möjlighet att hjälpa kroppen att gå naturligt. För att en sula från Superfeet ska kunna fylla sin uppgift till fullo är det viktigt att storleken passar, så att hälen kommer på rätt plats.

De sandaler som tillverkas av Superfeet kommer oftast i en till synes enkel flip-flop-modell, men sulan erbjuder samma stöd som man kan förvänta sig av en produkt från Superfeet. Sandalerna är sköna varma sommardagar och passar lika bra till shoppingrundan på stan som till en dag på stranden.

För nuvarande har vi inga produkter från den här tillverkaren.